Follow Dashboard
Tokens?
TITLE; Trip to Langkawi
14 December 2012 | 11:05 PM | 0 comments
Actually aku tak ikot sebab mak ingat aku final exam mase tu. so mak beli tiket untuk adik laki and adik perempuan aku je. so maknenye 3 org jela yang pegy sane. hoho. lepas je aku tau exam last 10/11, aku teros cakap kat mak. tapi mak da belikan tiket untuk adik2. so tiket for me, takde :(
then uncle belikan tiket. yang paling tak syok aku kena naik flight lain dari mak and adik2.

11/12/2012 a journey begin .

Balai berlepas LCCT KLIA
Ni tiket mama dengan adik2

Arrive at Langkawi Island
Makan malam depan hotel :)
Esoknye kami pergi
Underwater World Langkawi

Esok kitorang pegi Underwaterworld Langkawi

Tiket masuk

ni makhluk-2 dalam tempat tu
Penguin comel pon ade :)






Lepas pegi underwaterworld kitorang pegi 
Cable Car Langkawi
yang paling tinggi kat Asia,
dalam perjalanan nampak tempat ni, cantik gile kan?



There you go, a cable car.
bapak tinggi gilee weyy .
Aku dengan adik aku da macam ape je dalam cable car tu. haha





 Lepastu pegi dekat 
Ayer Hangat Village.
A very beautiful place to go :)



There got a Jakuzi

Lepas balik dari Ayer Hangat, kitorang pegi
Kuah,beli coklat.
Hewhew. Banyak kan kan?


 Hari ketiga, hari yang terakhir, 
we go to Island hopping.
island hopping ni jalan-2 naik boat merentasi 3 pulau. best gilee woii.

Sebelum naik boat
Destinasi pertama :
Pulau Beras Basah




Panas gile woi, tak berani hadap matahari

Banyak gile ikan kat sini. 
Destinasi seterusnya :
Eagle Feeding

Nampak helang tu?

Last station for island hopping :
Pulau Dayang Bunting

Pregnant Maiden
permukaan gunung yang dikatakan seperti perempuan mengandung





mak cakap dulu kat sini ade ikan keli, sekarang dah takde. 
taktau la kenape. sedih je. hurmm

Last station before go back home :
Dataran Lang Langkawi

Destinasi yang kitorang pegi,
- Underwater World
- Langkawi Cable Car
- Kuah
- Island Hopping
- Pulau Beras Basah
- Eagle Feeding
- Pulau Dayang Bunting
- Dataran Lang

Pukul 4pm, kitorang naik feri untuk pegi ke Perlis.
Lepastu tu sepatutnye naik KTM untuk balik kl,
tapi salah tengok waktu dalam tiket, membazir RM200.
pastu naik bas je balik KL. sampai pukul 3 pagi.

~Tamat~












Old things | New things
Balai berlepas LCCT KLIA
Ni tiket mama dengan adik2

Arrive at Langkawi Island
Makan malam depan hotel :)
Esoknye kami pergi
Underwater World Langkawi

Esok kitorang pegi Underwaterworld Langkawi

Tiket masuk

ni makhluk-2 dalam tempat tu
Penguin comel pon ade :)






Lepas pegi underwaterworld kitorang pegi 
Cable Car Langkawi
yang paling tinggi kat Asia,
dalam perjalanan nampak tempat ni, cantik gile kan?



There you go, a cable car.
bapak tinggi gilee weyy .
Aku dengan adik aku da macam ape je dalam cable car tu. haha





 Lepastu pegi dekat 
Ayer Hangat Village.
A very beautiful place to go :)



There got a Jakuzi

Lepas balik dari Ayer Hangat, kitorang pegi
Kuah,beli coklat.
Hewhew. Banyak kan kan?


 Hari ketiga, hari yang terakhir, 
we go to Island hopping.
island hopping ni jalan-2 naik boat merentasi 3 pulau. best gilee woii.

Sebelum naik boat
Destinasi pertama :
Pulau Beras Basah




Panas gile woi, tak berani hadap matahari

Banyak gile ikan kat sini. 
Destinasi seterusnya :
Eagle Feeding

Nampak helang tu?

Last station for island hopping :
Pulau Dayang Bunting

Pregnant Maiden
permukaan gunung yang dikatakan seperti perempuan mengandung





mak cakap dulu kat sini ade ikan keli, sekarang dah takde. 
taktau la kenape. sedih je. hurmm

Last station before go back home :
Dataran Lang Langkawi

Destinasi yang kitorang pegi,
- Underwater World
- Langkawi Cable Car
- Kuah
- Island Hopping
- Pulau Beras Basah
- Eagle Feeding
- Pulau Dayang Bunting
- Dataran Lang

Pukul 4pm, kitorang naik feri untuk pegi ke Perlis.
Lepastu tu sepatutnye naik KTM untuk balik kl,
tapi salah tengok waktu dalam tiket, membazir RM200.
pastu naik bas je balik KL. sampai pukul 3 pagi.

~Tamat~












Old things | New things