Follow Dashboard
Tokens?
TITLE; HELP me!
17 August 2012 | 1:30 AM | 1 comments
I have a cat name BABY. inilah die.



Die ni baru melahirkan anak. so umur anak-2 die sekarang 3 minggu. kalau uolls (ceh tetibe gune uolls. wakaka) BABY tak pernah keluar rumah. duduk depan rumah 2 saat je bile dengar bunyi dari luar teros die lari terkedek-2 masuk dalam bilik. nampak kan die takut nak keluar? so kitorang pon dah terbiase, die takkan keluar rumah walau ape pon yang jadi. makne nye abang pon tak kesah kalau die keluar rumah tak lock pintu, sebab BABY takkan jejak kaki kat luar.

Nak di jadikan cerita, aku bangun pukul 12 tengah hari ni, tapi sebelum aku bangun, aku dengar adik laki aku dengan abang aku sebuk siap-2 nak keluar rumah. then lepas je abang aku keluar rumah, aku bangun dari tempat tidur. aku tengok tv. and adik laki aku tengah on. aku pegi tandas and tengok bekas makanan BABY, tak berusik sikit pon. maybe die memang tak suke aku belikan makanan baru die Blackwood tu. sikit pon die tak sentuh, die tak suke langsung kot. sedih je, buat penat beli taw tak! aku mandi and kemas rumah. lepastu aku tengok anak die bising-2. aku tanye orang kat dalam rumah (adik laki and perempuan) mane BABY? then dorang tolong cari. dorang pon taktau and tak nampak BABY.

Aku sikit pon tak cuak, aku ingat BABY takkan pegi jauh, tapi BABY tak balik pon ;'( waktu tu dah pukul 2 petang, hari ni aku keluar dengan bf aku nak shopping. hurmm nak buat macam mane ni. aku tengok anak BABY melilau-2. bayangkan la, umur baru 3 minggu kot. mereka sangat2 perlukan mama dorang, aku jadi sedih. mak aku cakap mesti kene BELI SUSU untuk dorang, kalau tak dorang akan mati. aku tak risau sangat sebab aku rase BABY akan balik.

Then aku pon keluar dengan bf aku pegi shopping. hee. nanti la cite pasal shopping. adoi, kucing dah hilang boleh plak nak cite sal bende lain. hee. bile dah balik tu mak aku bancuh kan susu, tebuk puting botol susu. aku try bagi anak baby minum. BABY still tak balik ;'( oh my godd. sedih gile tengok anak-2 die. biasenye aku bace dekat 'thread' je pasal jaga baby kucing yang ditinggalkan, and aku tak sangka kali ni aku yang kene biasekan diri jaga anak kucing ;(

Walaupun aku dah bagi susu, aku tengok anak-2 die mencari-2 mak die :( bayangkan laaa wey, umur dorang 3 minggu ;( hurmm. mate still kabur. aku AKAN cube jage dorang, harap-2 dorang takkan pergi(mati)  ;( pukul 10 malam tadi adik perempuan aku cari BABY, melilau-2 die cari. BABY takde ;( BABY pleasee online laa, then bace ni. balik uma kay? anak-2 tunggu BABY tauuu taaak? hurmm. haha. eda gile.

BABY, please come back ;'( where r u? atau BABY dah kene culik? sobsob ;'(


Old things | New things