Follow Dashboard
Tokens?
TITLE; salah ke?
18 August 2011 | 12:47 AM | 20 comments
Salah ke aku sayang kucing? aku rasa tak salah. and aku rasa semua orang kena sayang kucing tu. sebab makhluk tu dicipta oleh Allah untuk dibela. ermmm, kalau tengok kucing kat mana2 je aku akan pegang, walaupun dia ada kudis. tapi aku tak pahamm sangatt2 bila aku buat baik dengan kucing orang akan cakap benda2 yang kurang ajar. contoh situasi yang pernah aku alami lah kan. time ni kat kedai makan.

miss A : da, ko punye tomyam ada agy tak? aku nak hirup
ida : ha, ade ade, ko hirup ah, tp ayam tu jangan mkn aw, aku nak bagi kucing kat bawah ni.
miss B : eleh konon cam sayang la kat kucing tu

PERGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH, kalau wa ada parang time tu dah lama gua tetak. tp tetak meja tu la. haha, ceitt. aku bukan HIPOKRIT la weyyyyyy! aku betul2 sayangkan makhluk allah yang selalu kena sepak tu. aku sayang dorang macam aku sayang family aku. bukan kucing je, anjing, harimau, beruang, semua lah. tapi takkan aku jumpa rimau aku nak pegang lak en. maksud aku, aku akan sedih bila tengok orang seksa dorang untuk dapat kan bulu ke apa :(


air mata aku automatik akan mengalir kalau ada orang seksa haiwan, even kucing yang dah tua duduk tepi kedai makan pon air mata aku akan bertakung. kepala aku sibuk duk pikir, kenapa kucing ni takde orang bela. pastu bila aku pegang kepala dia nak usap dia lari. tengokk!!! nampak sangat dia takut dengan manusia, sebab biasanya manusia akan pukul or sepak dia. hurmmm. bila tengok anjing depan rumah cina or india yang kena ikat, aku sedih, sedih sangat. tengok anjing berkeliaran. apa la yang dorang makan. hurmmm.

tadi aku pegi masjid, nak semayang terawih. pastu aku nampak stor, tah camne hati aku rasa cam nak masuk je dalam tu, sekali aku pon masuk, aku rasa gembira terharu, and happy la kot. nak tau apa aku nampak? aku nampak makanan kucing dalam bekas. hee. bila aku bukak belakang pintu ada satu guni makanan kucing. walaweyhhhhhh. siapa yang letak tu, aku tabik spring la kat dia.

ni kt dlm stor masjid tu. hoho


mesti orang yang baca post ni akan cakap aku obses dengan kucing kan kan? errr, bukan obses tapi sayang sangat.



erm, kat bawah ni ade post dari facebook sape tah. copy paste je :)


tengok, allah uji kita dengan kekayaan dan kebendaan. tapi salah ke kalau kita bagi sikit je dari duit kita untuk bagi makanan kat kucing2 tu ;) tak salah kan? sebab dorang pon makhluk ciptaan allah.


Old things | New things