Follow Dashboard
Tokens?
TITLE; Tutorial Download Font
20 July 2011 | 3:04 PM | 3 comments
nak guna tulisan yang comel tapi taktau camne? hurmm. meh eeda ajar.
1step bukak tempat font yang korang suka download. taktau katmana? ha bukak la kat link ni.

kat bawah ni ada font2 yg cantik kan,
pilih font apa yang cantik bg korang, roll over je kat font tu, 
nanti dia ada tulis download, so tekan je.
eeda pilih yang Beyond Sky tu and tekan download.

dah habis download? pastikan FONT yang korang download tu ada, 
lepastu tekan 2 kali. or double click lah sayang. 

dia akan keluar camni, pastikan yang korang tekan tu ade simbol A cm kat tepi dia tu haa.macam dalam gambar tu la.

tarik font tu pegi kat desktop, camni
dah ke? okay lepastu bukak FONTS, ada dalam laptop awak tu.

and then copy font yang ada kat desktop tadi.
and paste dekat folder FONTS

dah tamat dah, bukak lah adobe photoshop anda, dan font tu akan automatic ade. so dont worry. awak faham tak? tak paham tanya saya.

p/s : btw, lain kali kalau nak request tuto, boleh tak bagi link blog awak betul2? grr. annoying je.


Old things | New things