Follow Dashboard
Tokens?
TITLE; Day 4: Your parents
06 June 2011 | 10:50 PM | 4 comments
okayy, for your guys information, both of my parents is a teacher. 

my dad past away when im still young, at the age of 9yrs old. it was the saddest part ever if i try to remember it. waktu itu aku kecik lg, adik lelaki time tu umur brapa tahun tah, so kiranya dia budak2 lagi, aku ni ha tengah membesar, mmg aku ni manja sangat dengan ayah. apa yg aku mintak memang konfem dapatlah time tu. hoho. dalam gambar lama pon banyak gambar ayah dukung aku :) banyak kenangan aku ingat time budak2. ayah dah bagi segala yang aku nak time kanak2. ayah bawak pergi jalan2, pergi bercuti, pergi picnic, air terjun, hadiah, kalau ayah ada kursus, and ayah balik konfem belikan kitorang souvenier. hurmm. ayahhh :( i really miss you. no one can replace your place!

Time duludulu ayah tak bagi kitorang tengok tv. sebab ayah nak anak ayah berjaya. aku plak suka g umah jiran tengok cerita kartun. haha, kesian kat ayah. masa tu umur kitorang kecik, akak 11tahun, abg 10 tahun, aku 8 tahun, manalah faham kenapa ayah tak bagi tengok tv. ayah siap letak tv dalam bilik dia lagi. haha. kiranya kalau kitorang nak tengok dengan mom and dad lah. ayah minat hindustan. selalu aku duduk dalam bilik tengok hindustan tau.

Mama pon cikgu gak. masa umur aku 14-15, mama memang tegas, sebab aku sangat nakal time tu. haha. kesian kat mama. tapi sekarang dah tak garang dah dengan aku, sebab aku dah besar, mama cakap dah boleh pikir mana baik, mana buruk. mama sangat best. sebab dia lah yg ajar aku bercerita, bersyair and bawak aku pergi pertandingan melukis and mewarna time aku kecik. aku suka dengar ma bercerita. best tau. haha. and aku selalu mintak pendapat ma and kadang2 aku cerita kat ma pasal bf aku. mama adalah seorang yg sangat tabah. bayangkan ma besarkan 5 orang anak tanpa ayah. susah woo, bukan senang. sekarang anak mama dah besar kan. 22, 21, 19, 15, 10 tahun .

Mom & Dad i just wanna say that ILOVEYOUUU both!


Old things | New things