Follow Dashboard
Tokens?
TITLE; Tutorial curve bawah header
23 May 2011 | 1:47 AM | 26 comments
Hari ni ida nak tunjuk camne nak buat curve bawah header, 
turorial ni di request oleh mai.


nampak tak sisi dia ada curve? okay meh nak gtau cara buat.
tp yg guna adobe ps je ida leh ajar, yg len ida taktau ;p sorry.



1st, bukak adobe ps. ida guna ps3 je. hahaha (lopek)

tekan file > new

sila adjust ikut header anda yea. kat situ ada tulis
width dengan height. nampak kan? 
ikot la panjang header blog anda, jgn ikot suka plak.
dan suka hati anda la nak transparent ke tak. haha



second, tengok kat tepi, dan tekan yg ida dah merahkan tu.



tengok plak kat bahagian atas, nampak tak radius tu, 
sila adjust ikot yg korang suka ye.


dia akan keluar camni .
pastu edit la ikut suka hati anda, macam ni.


okay dah siap :p cantik tak? cantik kan? haha
pastu cam biasa la, 

design > page element > header

okay dah siap kan? hehe. bagus. pandai awak ni :)
kalau tak nampak, sila tekan kat pic yea.


p/s : eeda ada buat tempahan untuk buat header,
siapa nak eeda buat sila bagitahu . 
header : rm3 (topup)



Old things | New things