Follow Dashboard
Tokens?
TITLE; Kucing kucing
27 February 2011 | 6:06 PM | 0 comments
Hari ni aku pergi rumah jiran aku dekat hujung dunia tu,
die ade bela 15 ekor kucing. haha.
aku jealous sgt2 dengan die.
kucing die semue gemok. haha

aku ingat lagi die pernah tanye aku,
"family suke kucing tak?"

aku jawab,
"tak, saye dengan adik je.
yang lain biase2 je".
abang saye plak asyik nak buli kucing sye :(

then uncle tu jawab,
"susahla macam tu, kalau nak bela kucing ni,
kena semua orang dalam family suke,
macam anak2 uncle, semua suke kucing,"

aku diam je =='
huu, uncle memang sayang kucing sangat2.
bayangkan die beli makanan kucing
yang harge RM200-300
mahal doe, lagi mahal dari beras taj mahal. kahkahkah
uncle cakap :
"kalau nak kucing tu sihat jangan beli makanan murah2."

and uncle selalu cakap,
"kena bawak kucing pergi suntik vaksin,
time die kitten mmg lagi perlu ."

aku taw kene bawak pegi klinik, tapi,
mama busy lah :(
dari awal bulan 1 aku tunggu mama bawak pegy klinik,
tak bawak2 pon. susa betol lah. tapi aku paham
permintaan pon agak melampau lah.
mahal jugak kalau bawak kucing2 pergi klinik,
banyak lagi boleh buat dengan duit tu.
aku boleh bawak kucing ni pergi, tapi,
duit takde, hehe. so memang kena mintak dekat mama lah.

kalau lah uncle ni pakcik saye kan.
haha. takpe lah, aku tunggu aku besar skit je lagi,
impian aku akan tercapai, nak bela banyak2 kucing.

sekarang maybe tak boleh, sebab
banyak faktor yang menyebabkan usaha aku gagal,
tapi takpe.
tunggu je nanti :)


Old things | New things